Kulak Çınlamasına İşitme Cihazı Tedavi Sağlar Mı

Kulak Çınlamasına İşitme Cihazı Tedavi Sağlar Mı

Kulak çınlaması bilinenin aksine işitme kaybı ile alakası yoktur. Fakat tam olarak açıklamak gerekirse önce kulak çınlamasının ne olduğu, nedenleri ve tedavisi nasıl olur bunları anlamak gerekir. Daha sonra ise kulak çınlamasına işitme cihazı tedavi sağlar mı sorusunun cevabı verilir. Gelin ilk olarak kulak çınlaması nedir buna bakalım.

Kulak Çınlaması Nedir ve Neden Olur

Kulak çınlaması kulağa gelen tiz bir sestir ve bu ses dış kaynaklardan meydana gelmemektedir. Bu yüzden kulağı çınlayan kişiden başkası o sesi duyamaz. Kulağın içiyle ilgili olan kulak çınlaması neredeyse tüm insanlarda en az bir kez meydana gelmiştir.  Kulak çınlaması uzun süre yüksek sese veya sessiz bir otama maruz kaldıktan sonra oluşabileceği gibi travma sonucu da meydana gelebilmektedir. Tam teşhis için uzman bir doktora gidilmeli ve gerekli testler yapılmalıdır. Kulak çınlaması ayda veya yılda birkaç kez oluyorsa pek önemli bir durum teşkil etmezken minimum her hafta oluyorsa kesinlikle bir doktora gidilmelidir aksi halde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Kulak Çınlaması Tedavi Yöntemleri

Doktorlar tarafından sizlere kulak çınlamasının sağlığınıza zarar vereceği teşhisi konulduktan sonra aşağıdaki tedavi yöntemleri uygulanarak kulak sağlığınız eski haline getirilmeye çalışılır.

 

Kulak çınlaması tedaviler için öncelikle kişinin beslenmesine dikkat etmesi ve yüksek sesli müzik dinlemeden kaçınması gerekmektedir. Beslenme konusunda ise tuzlu yemeklerden kaçınma, kafein içeren içeceklerin tüketimini azaltma, sigara ve alkolden uzak durulması gerekmektedir. Ayrıca kişi günlük hayatında egzersiz yapmalı ve sağlıklı yaşamak için gerekli olan standartları yerine getirmelidir. Bu gibi davranışlar kinin sadece kulak çınlaması değil tüm vücut sağlığını iyileştirmektedir. Kulak çınlaması tedavilerinde önemli olan kulak çınlamasının nedeninin tespit edilmesidir. Eğer çınlama kulak kirinden meydana geliyorsa kulak tüm kirlerden temizlenir ve çınlama o andan itibaren tedavi edilmiş olur. Günümüzde kulak çınlaması için herhangi bir ilaç tedavisi mümkün değildir. Bilim insanları bu konu hakkında halen araştırmalarını sürdürmekte ve her geçen gün yeni gelişmeler kat etmektedir. Fakat buna karşın kulak çınlamaları çeşitli ilaçların yan etkilerinden meydana gele bilmektedir. Bu yüzden bu gibi durumlarda ilaç doktor gözetiminde alternatifleri ile değiştirilmeli ve yan etkinin nedeni araştırılmalıdır.

 

Yukarıda bilgilerden sonra gelelim kulak çınlamasına işitme cihazı tedavi sağlar mı sorusuna. Evet sağlar. İşitme cihazı kulakta oluşan Tinnitusu bastırarak çınlamayı azaltır ve diğer seslerin duyulmasını arttırır. Fakat bu her işitme cihazında olan bit özellik değildir. Bu terapi sistemimizde, işitme cihazı tarafından üretilen ses Tinnitusa eşlik eder. Amaç Tinnitusu zayıflatmak, onu bloke etmektir. Bu ses, Tinnitus sesiyle karışarak yeni bir ses üretir. Üretilen bu yeni ses, mevcut olan Tinnitusu zamanla zayıflatır ve süreç içinde yok eder. Bu işitme cihazları hakkında daha detaylı bilgi için İnnecioğlu Medikal & İşitme Cihazları firmasını ziyaret edebilir, arayabilir veya web sitesinden bilgi alabilirsiniz. 1976 yılından beri müşterilerine kusursuz hizmet veren firma herhangi bir danışma ücreti talep etmeden müşterilerinin tüm sorularını cevaplamaktadır.