info@inneciogluisitme.com
İşitme kaybı tedavileri uzan doktorlar tarafından uygulanan ve işitme kaybını belirli bir ölçüde azaltan tedavi yöntemleridir. İşitme kayıplarının büyük bir kısmı tedavi edilmezken çok azı bazı yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Bu yazımızda çeşitli işitme kayıpları nedenlerinden ve işitme kaybı tedavileri hakkında bilgilerden bahsedeceğiz. Lafı daha fazla uzatmadan gelin yazımıza geçelim.
İşitme kaybı nedenleri günümüzde çok farklı şekilde meydana gelmektedir. Bunlardan ülkemizde en yaygın olanı yaşlılıkla birlikte gelen işitme kaybıdır. Diğer işitme kayıpları ise dış etmenlerden ve iç etmenlerden kaynaklanmak üzere ikiye ayrılır.
Dış etmenlerden kaynaklı işitme kayıpları genellikle yüksek sese maruz kalma sonucu oluşmaktadır. Bu yüksek sesler genellikle ağır iş makinaları, aşırı yüksek sesli müzik dinleme vb. sebeplerdendir. Bu tür işitme kayıpları günümüzde yaşlılıktan dolayı meydana gelen işitme kayıplarından s sonra en fazla işitme kaybı yaşatan sorunlardır.
İç etmenlerden kaynaklı işitme kayıpları genellikle kulak iltihaplanmaları ve kullanılan ilaçların yan etkilerinden kaynaklı oluşmaktadır. Kulak iltihapları genellikle kulakları iyi temizleyememe, bakteri ve virüsler gibi zararlı organizmalardan meydana gelmektedir. Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda çok sık görülmekle birlikte doktora gidilmelidir. Kullanılan ilaçların yan etkilerinden kaynaklı olan işitme kaybı genellikle çok fazla ağrı kesici ilaçların kullanılmasından meydana gelmektedir. Bu yüzden alacağınız tüm ilaçları bir doktora danışarak almalısınız.
İşitme kaybı tedavileri ilk olarak işitme kaybının nedeni tespit edilerek karar verilir. Eğer işitme kaybınız iç etmenlerden kaynaklanıyorsa genellikle çeşitli ilaç ve kulak temizleme işlemleriyle giderilmektedir. Fakat dış etmenlerden kaynaklı işitme kayıpları tedavi edilemez ve iyileştirilebilmektedir. En yaygın iyileştirme yöntemi aktif olarak on binlerce kişinin kullandığı işitme cihazlarıdır. İşitme cihazları işitme kaybı yaşan kişilerin işitme kayıplarını cihaz kullanırken minimuma indirmekte ve sağlıklı olarak sesleri işitmelerini sağlamaktadır. İşitme cihazları kendi içerisinde kulak arkası, kulak içi, şarjlı ve cep tipi işitme cihazları olmak üzere farklı türlere ayrılmaktadır. İşitme cihazları ve çeşitleri hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız sitemizi gezebilir, diğer makalelere göz atabilirsiniz.
İşitme kaybı eğer ortak kulakta bulunan örs-çekiç-üzengi kemiklerinden kaynaklanıyorsa bu bölgeye işitme kaybını önleyen işlevsel protezler takılmaktadır. Bu sorun ilk olarak uzman doktorlar tarafından teşhis edilmekte ve kısa sürede tedaviye başlanmaktadır.
İşitme kaybı tedavileri günümüzde bilim insanları tarafından hala araştırılmaktadır. Zor bir rahatsızlık olan işitme kayıplarını günümüzde düzeltmek mümkün olmasa da çeşitli cihaz ve protezlerle rahatsızlığı minimuma indirmek mümkündür. Bu konularda detaylı bilgiler için ilk olarak doktorunuzla konuşabilirsiniz. Eğer işitme cihazınıza ihtiyacınız varsa İnnecioğlu Medikal & İşitme Cihazları firmasıyla iletişime geçerek istediğiniz cihaz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.