İşitme Cihazı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

İşitme Cihazı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

İşitme cihazı yeni kullananlar veya kullanmaya başlayacak olanlar işitme cihazı kullanırken dikkat edilmesi geren konular hakkında bilgilendirilmelidir. Bu bilgilendirmeler genellikle işitme kaybı teşhisi koyan doktorlar tarafından veya işitme cihazı alınan yerdeki çalışanlar tarafından bilgilendirme yapılmaktadır. Fakat bazı durumlarda bilgilendirme hastalar tarafından veya doktor, çalışanlar tarafından unutmaktadır. Bu yazımızda sizler için işitme cihazı kullanırken dikkat edilmesi gereken konular neler bunlardan bahsedeceğiz. Lafı fazla uzatmadan gelin konumuza geçelim.

İşitme Cihazı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Aşağıdaki maddeler halinde verilen, işitme cihazı kullanırken dikkat edilmesi gereken konular çeşitli doktorlardan, işitme cihazı satışı yapan medikal uzmanlarından edindiğimiz bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.

  • İşitme cihazınızı doğru taktığınızdan emin olunuz. Özellikle kulak arkası işitme cihazlarında cihaz yanlış takıldığında alet sesler çıkarmaktadır.
  • Cihazınızı belirli aralıklarla temizlemelisiniz. İşitme cihazları temizliği için sitemizdeki ilgili yazıyı okuyabilirsiniz.
  • İşitme cihazları kişiye özeldir ve başkası kullanmamalıdır. Özellikle deneme amaçlı, merak amaçlı kullanmak isteyen kişilerden uzak tutunuz.
  • İşitme cihazınızı doktorun tavsiyesine göre alınız ve başka kişilerden edindiğimiz bilgilere güvenmeyin.
  • İşitme cihazın eğer pilli ise yanınıza yedek pil almayı unutmayınız.
  • İşitme cihazınız eğer şarjlı ise yanınıza şarj aletini almayı unutmayınız.
  • İşitme cihazları hassas cihazlar olduğu için düşürmemeli veya herhangi bir darbeye maruz bırakmamalısınız.
  • İşitme cihazını uyurken ya da kullanmadığınızda kapattığınızdan emin olun. Aksi takdirde şarjı veya pili bitebilmektedir.
  • Cihazınızı yüksek sıcaklıktan, nemden ve kirden koruyunuz. Aksi takdirde cihazın verimliliği düşecek ve bozulacaktır.
  • İşitme cihazınızı kullanmaya başlamadan önce kulak kirlerinizi temizletiniz.
  • Son olarak işitme cihazınızı en az altı ayda bir kez bakıma götürmelisiniz. Bu sayede cihazınızın durumu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yukarıdaki yer alan maddelerin her birini detaylı olarak okuyarak işitme cihazı kullanırken dikkat etmeniz gereken durumları öğrenebilirsiniz. Özellikle son maddede yer alan işitme cihazınızın kontrolünü aksatmamalı ve düzenli olarak işitme cihazınızı aldığınız yere veya ilgili yerlere yaptırmalısınız. Bu sayede cihazınızda oluşan sorunları erken tespit ederek çözüm üretilmesini sağlarsınız. İşitme cihazları hakkında daha fazla bilgi için İnnecioğlu Medikal & İşitme Cihazları firmasını ziyaret edebilir, arayabilir veya web sitelerine göz atabilirsiniz.