info@inneciogluisitme.com
İşitme cihazı kullanmaya yeni başlayacaklar ve işitme cihazını yeni kullananlar işitme cihazları hakkında birçok şey merak ederler. Bu yazımızda sizler için işitme cihazı hakkında sık sorulan sorular bulup bunları sizler için cevaplandırdık. Lafı daha fazla uzatmadan gelin ilk sorumuzla başlayalım.
Bu sorular internette araştırılan en popüler sorulardan derlenmektedir. Merak ettiğiniz ve aşağıda yer almayan sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İşitme cihazınızı bulunduğunuz bölgedeki medikal ve işitme cihazları firmalarından temin edebilirsiniz. İşitme cihazları internetten de temin edilebilse de biz bunu önermiyoruz. Bunun nedeni firmalar işitme cihazını satarken sizlere işitme cihazı hakkında bilgilendirme yapmaktadır.
İşitme cihazı pillerini dilerseniz cihazı aldığınız yerden, dilerseniz de eczane veya medikal firmalarından temin edebilirsiniz. Eğer bunun için ayıracak vaktiniz yoksa internetten cihazınıza uygun pilleri bularak sipariş verebilirsiniz.
İşitme cihazı alacakların en çok merak ettikleri bir diğer soru ise hangi tür işitme cihazı alacaklarıdır. Bu konu için sizlere işitme kaybı teşhisi koyan doktordan aldığınız cihaz önerisi en faydalı olandır. Doktorun önerdiği cihaz sizin işitme kaybınızın minimuma indirecek cihaz olacağı için sadece doktorunuzu dinlemelisiniz.
Diğer tüm elektronik olan ve elektronik olmayan cihazlarda olduğu gibi bu sorunun cevabı hayır olacaktır. Bunun nedeni serbest piyasanın olması ve cihazların fiyatının satıcılar tarafından belirlenmesidir. Ayrıca her işitme cihazı herkes için uygun değildir. Bu yüzden doktorunuzun size verdiği tavsiye üzerine işitme cihazı almalı ve alacağınız cihazın fiyatına bakmamalısınız.
Uyanık kaldığınız sürece işitme cihazını kullanmalısınız. Aksi taktirde işitme güçlüğü çeker ve aniden gelişen durumlarda çaresiz kalabilirsiniz. Özellikle kulağınızın işitme cihazına alışması için cihazı sürekli takmanız oldukça önemlidir.
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişmektedir. Tıpkı yeni bir kolye, bileklik veya küpe gibi aksesuarları aldıktan sonraki alışma süreci gibi. Bu yüzden en doğrusu bunu deneyerek öğrenmektedir. İnternette işitme cihazları kullanıcılarına yönelik yapılan araştırmalarda ilk 3 günün oldukça önemli olduğu fark edilmiştir. İlk kez işitme cihazı kullananlar bu ilk 3 gün sürekli olarak aynada kulaklarına bakmakta ve cihaza dokunmaktadırlar. Ortalama olarak ilk haftanın sonunda ise cihaza tam olarak alışmakta ve hatta günlük hayatta cihazın kulakta olduğu unutulmaktadır. Bu yüzden yaklaşık olarak kişiler ilk kez işitme cihazı kullandığında adaptasyon süreçleri 1 haftadır diyebiliriz.
Yedek piller güneş görmeyen ve nemsiz ortamda saklanmalıdır. Ayrıca pillerin boyutları küçük olduğu için çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı yerlere saklamak doğru bir seçenek olacaktır. Ayrıca yedek pilleri saklarken ambalajından çıkarmamalı, sadece işitme cihazınızın pillerini değiştirirken ambalajdan çıkartmalısınız.
Hem sizin sağlığınız hem de cihaz sağlığı için bu tür ortak kullanımları önermiyoruz. İşitme cihazları çok hassas ve kişiye özel olduklarından gözlük gibi başkaları tarafından denenmeli ve kullanılmamalıdır. Hatta işitme cihazlarınızı uyanık kaldığınız süre boyunca kulağınızdan çıkartmamalı ve sadece uyurken cihazınızı kapatarak uyuduğunuz yere yakın bir yere bırakınız.
Bunun nedeni işitme cihazı satan firmaların satış için kendi fiyatlarını belirlemesidir. Üreticiler belirli bir fiyattan satıcılara cihazları vermekte ve daha sonrası için hiçbir şeye karışmamaktadır. Bunun üzerine farklı işitme cihazı satışı yapan firmalar kendi fiyatlarını belirleyerek alıcılarından en fazla ücreti almak peşindedir. Bu yüzden her firmayı tercih etmemeli ve İnnecioğlu Medikal & İşitme Cihazları firması gibi fiyat garantisi veren yerleri tercih etmelisiniz.
Bu soru her yıl asgari ücretin artmasıyla birlikte gündeme gelmektedir. Bu konu hakkında sitemizde yayınladığımız yazıya göz atabilirsiniz.